Cinematográfia vagy dokumentálás

Aki esküvői videóst keres, biztosan találkozott már több szolgáltatónál a cinematográfus szóval. Mit is takar ez pontosan?

Talán még láttatok a szüleitek esküvőjéről videót, ami esetleg 2-3 VHS kazettán van, 4-6 óra felvétel. Megvan ennek is a maga varázsa, a mi családunkban is kallódnak ilyen lagzivideók. Viszont azt is látjuk, hogy a világunk felgyorsult, senki nem szereti már végignézni, ahogy 15 percen keresztül gyalogol a násznép a lányos udvartól templomig. A modern kamera technikák, kamera mozgató eszközökkel és komoly objektívekkel, lassított felvételekkel, drónokkal sokkal több kreatív lehetőséget nyújtanak, amivel filmszerűen mutathatók be az események. És persze az utómunka. A dokumentáláson jellemzően nincs utómunka, az esküvői filmeken fény-, színkorrekció, vágás, hangkorrekció, zenére illesztés stb. Összefoglalva lehet egy rövid Highlights 4-5 perces videón bemutatni a nap fontosabb eseményeit, amit akár közösségi oldalakon is meg lehet osztani, ezt távolabbi ismerősök is szívesen végig fogják nézni.

Emellett készítünk hosszabb Wedding filmet is, ami már akár 30-60 perces is lehet. Ezek tartalmazzák a szertartásokat is hanggal és sokkal több részlet kerül bele az egész napról. Stílusában minden esetben tükrözik a napotok hangulatát. Ezeket valószínűleg nem fogja egy távolabbi ismerős megnézni, ez arra szolgál, hogy a családdal és a közeli ismerősökkel újra átéljétek életetek egyik legfontosabb napját.

Klasszikus dokumentálást mi nem vállalunk. Szeretnénk tartani magunkat a modern stílushoz és azt szeretnénk, hogy Ti elégedettek legyetek. Akkor végeztünk jó munkát, ha leültök elé, megnézitek és a végén újra elindítjátok. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük