10 jó tanács a nagy napra

Kedves Menyasszonyok!

Mint esküvői videós, jó pár menyasszony nagy napját szemmel kísérhettük, így látjuk, mik a nehézségek, mik vannak elfelejtve és összességében miben tudunk tanácsokat adni, hogy konfortosabb legyen a nagy napotok.

Lássuk csak, mik ezek:

  1. Elemózsia
    Legyen nálatok egy kis ropogtatni való. Reggeltől beültök sminkeshez, fodrászhoz és itt felülsz egy gyorsvonatra. Nem lesz időd enni. Ruha felvétel, mész utána kreatív fotózásra, vendégsereg várás. Szertartások, mindig rohanás, mindig csúszás van. Keksz, ropi, bármi ami nem hagy nyomot a ruhádon (tehát ne csokoládé legyen)
     
  2. Varrókészlet
    vagy legalább egy biztosítótű aranyat ér, ha a fátyol elszakad, a ruha túl hosszú. Bármikor szükség lehet rá, de ha mégsem, legalább megnyugtató, hogy ott van.
     
  3. Segítség
    Egy segítő anyuka vagy koszorúslány a nap folyamán, mikor meg kell fogni a kreatív fotózáskor a motyót, vagy ruhát kell igazítani, a fodrásznál tud enni adni, a csokrot viszi utánad stb. Női szemmel ellenőrzi a frizurádat, a ruhádat napközben. Olyan apró és előre nem tervezhető helyzetekben fog kelleni egy segítő kéz, amit csak utólag értesz meg.
     
  4. Cserecipő
    ami lapos és kényelmes, ha szükséges ragtapasz, zselés talpbetét (hűsíti a bedagadt lábakat) és amikor csak tudod, vagy nem látszik, nem fontos, használd a cserecipőt. Épp eleget leszel a magassarkúban.
     
  5. Smink készlet
    ha csak egy minimális készlet is, de legyen kéznél. Ha az este során szükségessé válik a make up felfrissítése (érdemes a sminkestől kölcsön kérni az általa használt púdert) illetve frissítő kendő vagy mini dezodor a kellemes illat megőrzésére.
     
  6. Csere ing
    A vőlegénynek sem árt egy csere ing, ha nagyon meleg van vagy már elég gyűrött ami rajta van.
     
  7. Gondoljatok a vendégekre is
    A vacsora előtt érdemes a vendégeket hűs italokkal és kis falatkákkal várni, a nagy melegben sokan megszomjaznak, lehetnek idősek a násznépben, cukorérzékenyek. El kell kerülni, hogy bárki rosszul legyen.
     
  8. Eső esetén
    Legyen B terv eső vagy rossz idő esetére, pl. fotósra és videósra érdemes rábízni magatokat. Nekik mindig lesz egy-két jó ötlet a tarsolyukban, ha a kreatív fotózásról van szó. Helyszín választásnál tartsátok szem előtt, ha terv szerint szabad ég alatt mondjátok ki az igent, legyen egy fedett rész is, ahova át lehet gyorsan tenni a ceremóniát, ha szükséges.
     
  9. Ne hagyd befolyásolni magad!
    Mindig úgy dönts ahogy nektek jó, ez a ti nagy napotok ám a vőlegénnyel mindig köss kompromisszumot
     
  10. Csak semmi stressz
    Ha valami kimarad, lemarad, elfelejtitek akkor utólag már ne stresszeljetek rajta. Csodaszépek lesztek,a ti nagy napotok és minden úgy lesz kerek ahogy történik. A násznép nem fog észrevenni semmi bakit. 🙂
     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük