Egy cinematográfus nyersanyaga

Milyen is az a nyersanyag, amit szeretnétek megkapni a cinematográfustól?
Megmutatjuk.

Két elterjedt stílus van hazánkban az esküvői videózásban, a cinematográfia és az dokumentálás.

Régen, a szüleink (vagy nagyszüleink) korában VHS-re készült esküvői videós dokumentálás az eseményeket. Egy Cinematográfus nem dokumentál. Ő történetet mesél. Ennek a mesélőnek a felvételei (nyersanyaga) koránt sem úgy néz ki, mint ahogyan azt sokan hiszik.

Gyakran mossák össze tévesen a két műfajt. Attól a videóstól, aki dokumentálja majd az esküvőtöket, kérjétek el a nyersanyagot! Sőt előre gondoljatok erre, keressetek inkább ilyen videóst.

Mutatom mi történik akkor, ha mégis cinematográfust kértetek az esküvőtökre és elkéritek a nyersanyagot. Az alábbi videóban csak nagyon gyorsan egy esküvőből összeszedtem pár felvételt. Néha csak egy mozgást felveszünk 5x mire jó lesz, de a helyszínen nem fogunk szortírozni, hiszen a vágásnál majd eldöntjük. Sokszor lassítás közben nem veszünk hangot, hiszen nem lesz használva. Sőt, sokszor a hangot a kamerától függetlenül vesszük fel. Rövid snitteket veszünk fel, mint egy filmforgatáson, aminek az eleje és vége szinte kivétel nélkül kukázva lesz. Vagyis a nyersanyag, 100 GB, amiből használható lesz végül kb. 5 GB. Ebből kerül ki a történetmesélés során még pár, ami megfelelő sorrendben vágva, hangosítva, átszínezve kerül felhasználásra zenékkel, feliratokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük